Skip to main content

Talv

 Hei

Sellel aastal olid napilt-napilt mustad jõulud, aga sellegipoolest õnnistas ilmataat meid lumega!
Maa on valge juba paar ilusat nädalat ning temperatuuridki vastavad, et see nii jääks mõneks ajaks.

See kõik on tore, aga.... ma olen räiiiige külmavares!!!! 

Või noh.. Mul on autos ALATI palav ja õues ALATI külm.
Ükskord läks terve suvi niimoodi mööda, et ma ei pannud kordagi lühikesi pükse jalga, vaid käisin terve suve teksadega, sest ma lihtsalt kartsin, et mul hakkab raudselt külm. 

Seega on mul talvisel ajal veel 2x raskem välja mõelda, et mida nüüd selga peaks panema, sest ma olen kindel, et see mis ma välja valin, ei ole nagunii piisav. 

Aga ärge mõistke mind valesti - talv ise on superäge ja tegelikult need neli aastaaega siin on imetlusväärsed. 

Aga lihtsalt NII KEERULINE ON RIIDEID VALIDA, kui sa oled selline imelik külmavares nagu mina! 

Käsi püsti, kes seda feelib :D 


Kallid-paid,

T.

Comments

Popular posts from this blog

Triin kokkab: pesto-juustupirukad

Täna tahan teiega jagada ühte jällegi ääretult kerget ja kiiret retsepti. Sobib täpselt selliseks puhuks kui näiteks külalised tulekul ja ei tea mida lauale panna või pole aega midagi eriti valmistada. Kui mina neid pirukaid esimest korda niisama proovimiseks tegin, olid need samal õhtul juba otsas. Ka teine kord tehes olid nad laual vaid üürikest aega.  Tõeliselt kerge ja mõnus amps, mida kiirelt haarata. Mida vaja läheb: - Lehttaigen (koguse võid ise valida) - Pesto  - Riivjuust  - Seemneid (soovi korral) (Riivjuustu võib ka lisamata jätta) Valmistamine 1. Võta lehttaigen sügavkülmast ja lase sulada, kuniks tainas mõnusalt pehme 2. Pane alusele natuke jahu ja rulli taigen nii laiaks kui kannatab (võib ka vähem rullida,  siis tulevad pirukad paksemad, aga neid tuleb vähem) 3. Kata rullitud taigen pestoga, raputa peale riivjuustu ja rulli taigen kokku (vaata pildilt)                       ...

Aastavahetus - traditsioonid ja kombed Eestist ja ka mujalt

Jõulupühad on nüüdseks peetud, praed söödud, kingid jagatud, kuid uus-aasta on veel tulemata. Kellelegi ei ole vist võõras lootus, et uuel aastal uue hooga või, et küll uus aasta tuleb parem. Olen kuulnud, et paljud inimesed annavad 00:00'i saabudes igasugu lubadusi, millest üritatakse siis uuel aastal kinni pidada. Kes püüab olla tublim, kes laseb asjadel kulgeda omasoodu. Mõtlesin siia kirja panna, milliseid traditsioone inimesed veel teevad ning võibolla keegi saab siit ka mingi näpunäite või huvitava idee, mida isegi proovida. Elu 1. Kui tahate alustada uut elu, süüdake vana-aasta õhtul õues lõke , millesse visake kõik vana, mida enam ei kasuta. Kui aga kodus selliseid asju ei leidu, kirjutage paberile kõik halb, millest vabaneda soovite ning visake tulle. Soovi korral võib lõkke ümber ka tantsida, laulda jne. Süüa ja juua rituaali ajal ei tohi! 2.  Selleks, et uuel aastal tagurpidi minekut ei tuleks, ei soovitata lauale panna krabisid, vähke ja homaare . ...

Triin kokkab: datli-kookospallid

Tegelikult mulle hullult meeldib küpsetada ja igasuguseid kooke ja pirukaid teha, aga ma pole varem sellepeale tulnud, et nendest siin ka juttu teha.  Mul oli täna hull magusaisu, aga ma ei tahtnud tavalist shokolaadi, vaid ma otsisin mingeid retsepte, mida oleks lihtne valmistada ning mis aitaksid selliste isude vastu. Nii ma leidsingi datli-kookospallid mis kusjuures on ka tervislikud. Vaja läheb: Datleid Kookoshelbeid Sidrunimahl + riivitud koor (soovi korral) (Mina oma retseptis seekord sidrunit ei kasutanud) Valmistamine: Kindlad kogused puuduvad. Nii palju kui datleid viitsid hakkida, nii palju pallikesi tuleb. Kusjuures, kuna nad on sellised kleepuvad, siis näiteks saumiksriga neid peenemaks teha eriti ei õnnestunud. Kui kodus on blender, siis võib sellega proovida. Paned kõik datlid sinna ja mikserdad kuniks nendest on tekkinud mass. Sidrunit võib lisada oma maitse järgi. Edasi teed nendest väiksed pallikesed ja lõpuks rullid kookoshelveste sees ja ongi valmis....