Hei,
Kuna olen veel kodus haige, siis täna ma otsustasin niisama passimise asemel hoopis shokolaaditrühvleid teha.
See oli minu jaoks esmakordne ja peale maitsmist said selgeks ka juba esimesed vead, aga nendest kirjutan lõpupoole :)
VAJA ON:
Kuna olen veel kodus haige, siis täna ma otsustasin niisama passimise asemel hoopis shokolaaditrühvleid teha.
See oli minu jaoks esmakordne ja peale maitsmist said selgeks ka juba esimesed vead, aga nendest kirjutan lõpupoole :)
VAJA ON:
1. Tumedat shokolaadi (minul oli kokku 600g)
2. Valget shokolaadi (minul oli 200g)
3. Võid (ostsin 180g paki, aga kasutasin ära u pool)
4. Kummikindaid
5. Soovi korral kaunistamiseks midagi (mina kasutasin paremal pildil olevat shokolaadipuru)
PS! Sisu ja välise shokolaadi võib valida vastavalt soovile. Mina kasutasin sisu ja glasuuri jaoks tumedat, et liiga magus ei tuleks.
TÖÖ KÄIK:
Võta martsipan ja vooli nendest sobiva suurusega pallikesed (mina ostsin kalevi martsipani).
Pane martsipanipallid natukeseks külma tahenema. Miks? Sest kui pärast nad shokolaadi sisse katad, jääb see paremini kinni ega valgu maha. Seejärel pane pliidile tume shokolaad koos võiga sulama. Mina kasutasin vesivanni meetodit. Samuti ei teinud ma kõike ühes suures kausis, sest ma lihtsalt ei leidnud sobivat. Sellest tuleb sisu teistele trühvlitele.
Kui täidiseks mõeldud shokolaad koos võiga on sulanud, aseta see külmkappi tahenema (või lausa sügavkülma) ning sulata vesivannil veel kord tumedat shokolaadi, seekord ilma võita (see läheb glasuuriks).
Võta külmast välja martsipanipallid ning kasta nad ükshaaval sulanud tumeda shokolaadi sisse.
Tumeda shokolaadiga kaetud martsipanipallid
Kui see on tehtud, siis aseta shokolaadiga kaetud martsipanipallid natukeseks külmkappi tahenema.
Kui täidiseks mõeldud shokolaad on vahepeal piisavalt kaua külmas seisnud ja mõnusalt tahenenud (peab olema katsudes üsna kõva), võta ta välja ja rulli shokolaadist samasugused pallikesed nagu martsipanist.
NB! Kasuta kummikindaid, sest shokolaad hakkab käte vahel sulama, kui seda rullida!!!
Sellepärast ongi kummikindaid vaja :D
Shokolaadist vorbitud pallikesed
Kui shokolaadipallid on valmis, aseta nad natukeseks külmkappi tahenema. Seejärel sulata taaskord vesivannil valge shokolaad.
Kui see tehtud, võta martsipanipallid ja kaunista nad valge shokolaadiga (soovi korral).
Kui seda teha ei soovi, siis võta tumedast shokolaadist pallikeset külmast välja ning kasta nad valgesse shokolaadi ja kaunista (soovi korral).
Martsipanipallid kaunistatud valge shokolaadiga
Tumedast shokolaadist pallikesed, kaetud valge shokolaadiga ja kaunistatud shokolaadipuruga
Mina panin mõlemad pallikesed lõpus veelkord külmkappi tahenema. Ja ongi valmis! :)
Edit: Maitsesin lõpuks ise ja andstin Tanelile ka neid proovida. Martsipanipallid tulid väga mõnusad, üldsegi mitte magusad, vaid just parajad.
Nüüd mis puutub tumedashokolaadi pallikestesse, siis ma tahtsin tegelikult panna mandli sinna täidiseks sisse, aga unustasin. Kui ma nüüd neid proovisin, siis kui täidis puudub, oleks nad pidanud tegema tunduvalt väiksemad, kuna nad said praegu päris rammusad.
Järgmine kord tehes olen jälle targem :)
Teine asi mida ma täidisena lisada tahtsin, oli rumm, aga kuna ma ei viitsinud poes kaua jaurata, siis ma sobivat pisikest pudelit ei leidnud ja suurt ei tahtnud osta ning nii jäi ka see tegemata.
Shokolaaditrühvlid on väga heaks kingituseks näiteks jõuludeks, sõbrapäevaks, emadepäevaks jne. Sobivad igaks sündmuseks.
Head katsetamist!
Kallid-paid,
T.
Comments
Post a Comment