Hei,
Kuna olen hetkel haige ja väga usinalt õues ei käi, siis õhtusöögid on minu peal (muidu on nii, et see kes esimesena kodus on, teeb süüa).
Küsisin Tanelilt üleeile, et mida ta süüa sooviks. Vastas, et midagi kerget, kasvõi suppi. Kuna mul oli kodus nats igav, siis mõtlesin, et suppi küll teha ei viitsi, tahaks midagi loomingulisemat.
Nii sündisidki täidetud kartulid ja kapsasalat
Kuna olen hetkel haige ja väga usinalt õues ei käi, siis õhtusöögid on minu peal (muidu on nii, et see kes esimesena kodus on, teeb süüa).
Küsisin Tanelilt üleeile, et mida ta süüa sooviks. Vastas, et midagi kerget, kasvõi suppi. Kuna mul oli kodus nats igav, siis mõtlesin, et suppi küll teha ei viitsi, tahaks midagi loomingulisemat.
Nii sündisidki täidetud kartulid ja kapsasalat
Valmistamine iseenesest väga lihtne:
- Pane ahi 225kraadi juurde sooja
- Võta koorega kartulid, pese nad hoolikalt ära ja lõika POOLEKS
- Aseta pannile lõike pool all ning vala nad üle natukese õliga (minul läks veidi palju ja tupsutasin salfrätiga pannilt ülejäänu ära)
- Pane kartulid umbes 25ks minutiks ahju
- Seni kuni kartulid ahjus, valmista täidis (mina tegin sellest, mida kapis oli ehk siis tomat, mais, muna, sibul) Kogused vastavalt kui palju kartulipoolikuid on
- Võta kartulid ahjust, keera ringi ning aseta "täidis" lõikepoolele (Proovisin ka sisu välja saada, kuid kartulid olid juba krõbedaks küpsenud)
- Kõige peale pane juust (kõige parem oleks riivjuust, aga minul oli ainult tavalist, seega tegin tükid lihtsalt väiksemaks)
Kapsasalati valmistamine:
- Võta salatileht
- Aseta salatile meelepärased koostisosad (mina kasutasin kurki, maisi, tomatit, kodujuustu ja maitseaineid)
- Valmis söömiseks!
(Soovi korral võid ka kausis eraldi segu valmis teha ja siis salatile asetada.
Enne ahju minemist olid minu kartulid sellised:
Peale ahjust tulekut, koos salatiga (PS! Maitsesid väga hästi!):
Edukat kokkamist!
Kallid-paid,
T.
Comments
Post a Comment