Skip to main content

Aastaajad - miks me rahul ei ole

Tavaliselt kipub olema nii, et kui on suvi, tahetakse külma ja talve ja kui on talv, siis tahetakse just sooja ja suve, aga miks ilmaga rahul ei olda?
Minu meelest on see huvitav, et me elame kohas, kus on 4 aastaaega. Meil on külm talv, soe suvi, tärkav kevad ja enamasti sombune, kui ilusti lehtes sügis.

Kui nüüd mõtlema hakata, siis alati leitakse asju, mille kallal vinguda. Olgu selleks siis ilm, vara ärkamine või midagi muud, aga alati on midagi. Kuid miks ei keskenduta heale ja sellele, mis on just nüüd ja praegu? Miks tahetakse midagi, mida ei saa? Kui keegi seda teaks, oleks väga lihtne elada.

Ega ma ise pole ka mõni pühak, kes mitte kunagi ei vingu. Oh ei, kaugel sellest. Mina olen vist põhivinguja, isegi siis kui põhjust tegelikult ei ole, kuid ma ei mäleta millal ma viimati ilma üle vingusin... Aga noh... ega enda asju niimoodi vist ei mäletatagi, ikka teiste omi, et neile neid aeg-ajalt ikka meelde tuletada.

Mulle meeldib talv. Mulle meeldib, kui õues sajab paksu lund. Ma olen hull külmavares, aga kui lumi õues olles nii ilusti vastu särab, siis ununeb seegi, et tegelikult on mul kohati veidi jahe. Mulle meeldib, see, et kui lumi on maas, tundub see pime aeg palju valgem. Õues läheb ju varem pimedaks ja hilja õhtul jalutades tundub ümberringi kõik palju hubasem, sest maa ei ole must.
Eriti meeldib mulle, kui hakkab sadama esimest lund. See õhin inimeste silmades ja kuidas terve internet on täis "Lund sajaaaab" postitusi... Kohati jah on tunne, et neid on liiga palju ja kõik ju isegi näevad, mis toimub, kuid igaüks  tunneb seda sama rõõmu ja tahet seda sündmust teistega jagada. Lisaks on jõulud!!!!! Need mandariini ja verivorsti lõhnad... Lisaks tuled, kodukaunistused ja kingitused. See jõulurõõm, mida saab jagada oma perega, ei asenda miski.

Mulle meeldib kevad, sest see on aeg, kus lumi tasapisi sulab ja kõik hakkab vaikselt õide puhkema. See tunne näha lume alt piilumas esimesi kellukesi ja lillekesi, on kuidagi nii armas. Nad on nagu väiksed beebid, kes alles sündinud ja otsivad oma kohta siin maailmas, tahavad eksisteerida ja et neid hoitaks. Kevad on selline aeg, mis on täis rõõmu. Päike tuleb taas pilvetagant ja hakkab kergelt sooja andma ning saab loobuda paksudest vammustest, mida kogu talve kandma pidime. Lõpuks võib selga tõmmata õhemad joped ja jalga kevadsaapad.

Mulle meeldib suvi, sest see on aeg, kus inimesed on kuidagi pingevabamad. Päevad on pikemad, valget aega rohkem. Lisaks toimub nii palju erinevaid üritusi, festivale ja kontserte. Saab kanda õhukesi riideid ja ei pea mõtlema iga kord õue minnes, et kas mul on ikka kindad ja müts ja sall olemas. Suvel on kõik juba õides. Saab süüa oma aia õunu, marju ning kellel on peenrad, siis ka muid saaduseid sealt. Saab veeta mõnusa pika puhkuse kas pere või sõpradega ja justkui ei pea muretsema millegi pärast.

Mulle meeldib sügis, sest esiteks, siis on mu sünnipäev. Kõik on värviline ja puud on õuntest rasked. Sügise lõhn on mõnus. See on selline aeg, kus kõik hakkavad tasapisi talveks valmistuma, korjavad ära veel viimased saadused aiast, teevad õunamahla ja naudivad aega, mis eelneb talvele. Kus kõik on värve täis, kus tuppa saab tuua lehti, oksi :)

Nautige aega ja elage hetkes!

Kallid-paid,
T.

Comments

Popular posts from this blog

Triin kokkab: pesto-juustupirukad

Täna tahan teiega jagada ühte jällegi ääretult kerget ja kiiret retsepti. Sobib täpselt selliseks puhuks kui näiteks külalised tulekul ja ei tea mida lauale panna või pole aega midagi eriti valmistada. Kui mina neid pirukaid esimest korda niisama proovimiseks tegin, olid need samal õhtul juba otsas. Ka teine kord tehes olid nad laual vaid üürikest aega.  Tõeliselt kerge ja mõnus amps, mida kiirelt haarata. Mida vaja läheb: - Lehttaigen (koguse võid ise valida) - Pesto  - Riivjuust  - Seemneid (soovi korral) (Riivjuustu võib ka lisamata jätta) Valmistamine 1. Võta lehttaigen sügavkülmast ja lase sulada, kuniks tainas mõnusalt pehme 2. Pane alusele natuke jahu ja rulli taigen nii laiaks kui kannatab (võib ka vähem rullida,  siis tulevad pirukad paksemad, aga neid tuleb vähem) 3. Kata rullitud taigen pestoga, raputa peale riivjuustu ja rulli taigen kokku (vaata pildilt)                       ...

Aastavahetus - traditsioonid ja kombed Eestist ja ka mujalt

Jõulupühad on nüüdseks peetud, praed söödud, kingid jagatud, kuid uus-aasta on veel tulemata. Kellelegi ei ole vist võõras lootus, et uuel aastal uue hooga või, et küll uus aasta tuleb parem. Olen kuulnud, et paljud inimesed annavad 00:00'i saabudes igasugu lubadusi, millest üritatakse siis uuel aastal kinni pidada. Kes püüab olla tublim, kes laseb asjadel kulgeda omasoodu. Mõtlesin siia kirja panna, milliseid traditsioone inimesed veel teevad ning võibolla keegi saab siit ka mingi näpunäite või huvitava idee, mida isegi proovida. Elu 1. Kui tahate alustada uut elu, süüdake vana-aasta õhtul õues lõke , millesse visake kõik vana, mida enam ei kasuta. Kui aga kodus selliseid asju ei leidu, kirjutage paberile kõik halb, millest vabaneda soovite ning visake tulle. Soovi korral võib lõkke ümber ka tantsida, laulda jne. Süüa ja juua rituaali ajal ei tohi! 2.  Selleks, et uuel aastal tagurpidi minekut ei tuleks, ei soovitata lauale panna krabisid, vähke ja homaare . ...

Triin kokkab: datli-kookospallid

Tegelikult mulle hullult meeldib küpsetada ja igasuguseid kooke ja pirukaid teha, aga ma pole varem sellepeale tulnud, et nendest siin ka juttu teha.  Mul oli täna hull magusaisu, aga ma ei tahtnud tavalist shokolaadi, vaid ma otsisin mingeid retsepte, mida oleks lihtne valmistada ning mis aitaksid selliste isude vastu. Nii ma leidsingi datli-kookospallid mis kusjuures on ka tervislikud. Vaja läheb: Datleid Kookoshelbeid Sidrunimahl + riivitud koor (soovi korral) (Mina oma retseptis seekord sidrunit ei kasutanud) Valmistamine: Kindlad kogused puuduvad. Nii palju kui datleid viitsid hakkida, nii palju pallikesi tuleb. Kusjuures, kuna nad on sellised kleepuvad, siis näiteks saumiksriga neid peenemaks teha eriti ei õnnestunud. Kui kodus on blender, siis võib sellega proovida. Paned kõik datlid sinna ja mikserdad kuniks nendest on tekkinud mass. Sidrunit võib lisada oma maitse järgi. Edasi teed nendest väiksed pallikesed ja lõpuks rullid kookoshelveste sees ja ongi valmis....