Skip to main content

Isetehtud kingid - in or out?

Kingituste tegemisel tuleb sageli ette olukordi, kus pea on mõtteist tühi või silma jäävad kingid ei osutu taskukohaseks. Minule isiklikult tohutult meeldivad isetehtud kingid, sest nende puhul ei ole oluline, kas kingi tegemine oli kallis või ei - need on enamasti kordumatud ja täiesti teise väärtusega. Lisaks on selliseid kinke palju toredam saada, kuna inimene on näinud vaeva!
Talvises kingitusepostituses tõin ma ka välja erinevaid isetehtud kinke, lisaks poe omadele.

Viimasel ajal on mulle kodus kapipealt silma jäänud raamat "Isetehtud kingid", täna otsustasin ta riiulist välja võtta ja natuke lehitseda. 

Raamat näeb välja selline 


Tegelikult on see raamat inglise keelest tõlgitud, kuid ideid on temas tohutult palju. Kategooriad on 7 - sisustus, ehted, kotid ja aksessuaarid, hellitavad kingitused, loomasõpradele, söödavad kingitused ja kingituste pakkimine.
Lisaks leiab raamatu lõpust veel hulga erinevaid šabloone ja  heegeldamise põhitõed, mis kõik kingitegemisel abiks on. 

Sellised näevad leheküljed välja, igal kingitusel on juures õpetus, kuidas seda valmistada


Tore kogu asjajuures on see, et ideid on täiesti seinast-seina. Näiteks ühel leheküljel õpetatakse tegema ridiküli ja järgmisel koeraküpsiseid. See selle raamatu huvitavaks teebki. 
Mina igatahes hakkan katsetama ja arvan, et inimesed peavad mõnda-aega leppima minu isetehtud kinkidega :D 

PS! Muidugi alati töötavad ka vanad head ideed nagu näiteks purgike "100 asja, mida teha, kui sul on igav" või mõni tore pilt, mis on ära raamitud või hoopiski isetehtud lauamäng. 

Et teis veelgi suuremat isu tekitada selle raamatu järgi, siis ma lisan siia ühe õpetuse: 

KIHISEVAD VANNIPALLID
Töövahendid: sõel, 1 keskmise suurusega segamisnõu, 2 väikest segamisnõu, lusikas, vannipallivorm
Materjalid: 155g söögisoodat, 75g sidrunhapet, 1/4 tl lillat naturaalset mineraalvärvi, 1/2 tl kadaka eeterlikku õli (annab lillaka värvuse), pihustiga pudelis vesi

Kuidas seda teha? (Samm-sammult)
1. Mõõtke välja söögisooda ja sõeluge see suurde segamisnõusse
2. Lisage sidrunhape söögisoodale ja segage omavahel hästi kokku
3. Jaotage segu kahe väiksema kausi vahel. Lisage esimesse kaussi värvainet ja segage lusika või käega hästi segamini. Vaadake, et ained tükki ei jääks
4. Valage umbes pool eeterlikust õlist esimesse kaussi ja teine pool teise kaussi. Segage mõlemas kausis olevad ained hoolikalt läbi
5. Piserdage mõlemasse kaussi pisut vett ja segage käega ühtlaseks. Jätkake pritsimist ja segamist, kuni segu tundub niiske, kuid mitte märg
6. Täitke üks vormipoolik poolenisti lilla seguga. Pressige segu näppude abil õrnalt vormi sisse, et sellesse ei jääks õhku
7. Täitke ülejäänud vormipoolik valge seguga, nii et peale jääks väike kuhi. Korrake sama teise vormipoolikuga, seekord alustage valgest segust
8. Pange kaks vormipoolikut täpselt kokku ja pressige kõvasti
9. Jätke vannipall umbes 5 minutiks tahenema. Proovige palli selle aja jooksul mitte liigutada, kuna segu võib olla enne tahenemist väga habras
10. Kui segu on tahenenud, eemaldage esmalt üks vormipoolik. Seejärel pange pihk palli alla ja pöörake vorm ümber. Eemaldage teine vormipoolik

VALMIS! :)



Laske ideedel lennata! Minu jaoks on isetehtud kingid IN!



Kallid-paid,
T.


Comments

Popular posts from this blog

Triin kokkab: pesto-juustupirukad

Täna tahan teiega jagada ühte jällegi ääretult kerget ja kiiret retsepti. Sobib täpselt selliseks puhuks kui näiteks külalised tulekul ja ei tea mida lauale panna või pole aega midagi eriti valmistada. Kui mina neid pirukaid esimest korda niisama proovimiseks tegin, olid need samal õhtul juba otsas. Ka teine kord tehes olid nad laual vaid üürikest aega.  Tõeliselt kerge ja mõnus amps, mida kiirelt haarata. Mida vaja läheb: - Lehttaigen (koguse võid ise valida) - Pesto  - Riivjuust  - Seemneid (soovi korral) (Riivjuustu võib ka lisamata jätta) Valmistamine 1. Võta lehttaigen sügavkülmast ja lase sulada, kuniks tainas mõnusalt pehme 2. Pane alusele natuke jahu ja rulli taigen nii laiaks kui kannatab (võib ka vähem rullida,  siis tulevad pirukad paksemad, aga neid tuleb vähem) 3. Kata rullitud taigen pestoga, raputa peale riivjuustu ja rulli taigen kokku (vaata pildilt)                       ...

Aastavahetus - traditsioonid ja kombed Eestist ja ka mujalt

Jõulupühad on nüüdseks peetud, praed söödud, kingid jagatud, kuid uus-aasta on veel tulemata. Kellelegi ei ole vist võõras lootus, et uuel aastal uue hooga või, et küll uus aasta tuleb parem. Olen kuulnud, et paljud inimesed annavad 00:00'i saabudes igasugu lubadusi, millest üritatakse siis uuel aastal kinni pidada. Kes püüab olla tublim, kes laseb asjadel kulgeda omasoodu. Mõtlesin siia kirja panna, milliseid traditsioone inimesed veel teevad ning võibolla keegi saab siit ka mingi näpunäite või huvitava idee, mida isegi proovida. Elu 1. Kui tahate alustada uut elu, süüdake vana-aasta õhtul õues lõke , millesse visake kõik vana, mida enam ei kasuta. Kui aga kodus selliseid asju ei leidu, kirjutage paberile kõik halb, millest vabaneda soovite ning visake tulle. Soovi korral võib lõkke ümber ka tantsida, laulda jne. Süüa ja juua rituaali ajal ei tohi! 2.  Selleks, et uuel aastal tagurpidi minekut ei tuleks, ei soovitata lauale panna krabisid, vähke ja homaare . ...

Triin kokkab: datli-kookospallid

Tegelikult mulle hullult meeldib küpsetada ja igasuguseid kooke ja pirukaid teha, aga ma pole varem sellepeale tulnud, et nendest siin ka juttu teha.  Mul oli täna hull magusaisu, aga ma ei tahtnud tavalist shokolaadi, vaid ma otsisin mingeid retsepte, mida oleks lihtne valmistada ning mis aitaksid selliste isude vastu. Nii ma leidsingi datli-kookospallid mis kusjuures on ka tervislikud. Vaja läheb: Datleid Kookoshelbeid Sidrunimahl + riivitud koor (soovi korral) (Mina oma retseptis seekord sidrunit ei kasutanud) Valmistamine: Kindlad kogused puuduvad. Nii palju kui datleid viitsid hakkida, nii palju pallikesi tuleb. Kusjuures, kuna nad on sellised kleepuvad, siis näiteks saumiksriga neid peenemaks teha eriti ei õnnestunud. Kui kodus on blender, siis võib sellega proovida. Paned kõik datlid sinna ja mikserdad kuniks nendest on tekkinud mass. Sidrunit võib lisada oma maitse järgi. Edasi teed nendest väiksed pallikesed ja lõpuks rullid kookoshelveste sees ja ongi valmis....