Skip to main content

Minipuhkus St. Olav Hotellis

23. oktoober 2015 oli see õnnelik päev, kui Costany’s Sparkles (BLOGI LINK: http://costany.blogspot.com.eeteatas oma facebooki lehel, et paketi “Ainult teile kahele” loosimise võitjaks olen osutunud MINA! See oli suuuur ja väga hea üllatus minu jaoks! 
13. november 2015 oli siis see päev, mil otsustasime paketi ära kasutada. Mina ega Tanel ei olnud kumbki selles hotellis varem käinud. Asukoht on sellel väga mõnus - peaaegu, et nukuteatri kõrval, keset vanalinna ta asubki. Aadress on Lai 5. 
Hotelli check-in algas kell 14:00, meie jõudsime hotelli kusagil 16:00 paiku.

                   
Hotelli esine


Hotelli sisenedes vist juba saadi aru, kes me oleme, sest piisas ainult öelda, et “mul on broneering” ja juba anti ette leht, mida täita ja saimegi toa kaardid kätte. Toani jõudmine oli paras seiklus. Tuba oli kolmandal korrusel ning kuna tegu oli vana hotelliga, siis seal oli palju treppe ja algselt tundus nagu oleksime pisikeses laburindis. Sisustus oli hotellil tore - koridorides olid pisikesed kapid, peeglid, toolid, maalid.

      Järsk trepp, kust pidime üles minema                                                                   Näide koridori kaunistustest

Huvitav oli hotelli juures see, et koridoris oli palju erinevaid puidust talasid, kuid ühe kohapeal oli see ikka üsna madal - hea, et oli võimalus ka teist teed minna, sest pikkadel inimestel tekiks seal probleeme :)



Süsteem tubadega oli sama, mis igas hotellis 1 korrusel 100’ga toad, teisel korrusel 200’ga toad, kolmandal 300’ga toad ja neljandal 400’ga toad. Meie toa number oli 323.

                                        Nagu lubatud, oli toas ees ootamas vein, punane roos ning juustuvalik. 
                  Meil oli toas olemas ka veekann, kuhu juurde olid lisatud ka teepakid, et soovikorral teed keeta :)


Tuba ise oli vanaaegset mõnusat hubast hõngu täis. Voodi oli vääägaaa mõnus ja pehme. Vaade meie aknast avanes hotelli sisehoovi.


Lagi oli meie toal väga huvitav. Voodil väsinud Tanel :)



wc ja vannituba


Toa seinal oli kaks ilusat maali


Õhtusöögi aeg lubati meil ise valida. Me otsustasime, et kl 19:00 on selleks sobiv aeg, kuid see ei olnud selles samas hotellis, vaid Olevi Residentsis, mis asus hotellist natuke eemal. 
See oli küll pisike koht, kuid hästi hubane ja ülimalt armas. Kuna meil oli broneering, anti meile selline eraldi ruum lausa, kus me siis oma õhtusööki nautida saime.

Mõtlesime, et oleme kavalad ja kasutame seda teist teed, kuna mul jalg natuke haige aga see tähendas ikkagi   
järske treppe ;)




Restoranini jõudmiseks oli vaja minna alla trepist, kus algselt tundus, et peab end väga küürakile ajama, sest arvasime, et lagi on nii madal, tegelikult polnud hullu midagi



Kui restorani uksest sisse astusime, oli kell kusagil 18:55. Kelner küsis kohe esimese asjana, et “teil oli broneering, jah?” Taaskord polnudki sõnu vaja. Teenindaja oli väga viisakas ja sõbralik ning hästi abivalmis.


                                                                         Meie ruum, kus õhtustasime



Õhtusööki ootamas 

                             
     

                                                   Selles ruumis oli palju erinevaid dekoratsioone, see on üks näide

Esimese asjana toodi meile lauda vein, siis anti valida, kas soovime pearoaks Eesti karbonaadi või kala. Tanel valis esimese variandi ning mina teise.


Toit oli lihtsalt IMEMAITSEV ja sulas suus. Nagu näha on panustatud ka seveeringule. Näeb välja pisut selline kodutoit, kuid see see kõige parem ongi! Kogus oli täpselt paras, ei olnud liiga palju ega liiga vähe. Kõhu sai ikka korralikult täis. Kui olime pearoaga lõpetanud, pakuti meile magustoitu.

              Magustoiduks oli ülimalt armsalt serveeritud pannkoogid jäätisega! Punase sõstra kobar sobis sinna        kooslusesse ideaalselt! Juurde pakuti ka kohvi või teed.

Taaskord mainin, et kelner oli nii tore ja käis pidevalt küsimas, kas meil on kõik hästi, kas me soovime midagi veel.


Peale sööki istusime veel mõnda aega seal hubases restoranis. Peale seda ei läinud me otse hotelli tagasi, vaid tegime väikese tiiru õhtuses vanalinnas. Kellelgi oli just sealsamas vist kooli kokkutulek, live-bänd mängis ning kuna aknad olid lahti, said ka teised sellest osa. 
Meil mõlemil Taneliga oli täpselt selline tunne nagu viibiksime välismaal.. Kuigi tegelikult olime “turistid” oma kodulinnas :)



                Lõpuks suundusime tagasi hotelli. Kuna meil oli veel vein joomata ning juustud söömata, mõtlesime siis  teha väikese veini-juustu õhtu.


Kui me hotelli jõudsime päeval, küsiti meilt, kas soovime hommikusööki toas või hotelli restoranis. Loomulikult valisime selle esimese variandi. Kellele siis ei meeldiks hommikusöök voodis.
Ka kellaaeg lubati meil ise valida ning kl 10 tundus olevat selleks hea aeg. Panin äratuse 9:45’ks ning 9:53 käiski koputus uksele. Kaks teenindajat tulid tuppa ning tõid vääägaa palju süüa.


Me arvasime, et kogu valik, mida hommikuses rootsilauas pakutakse, toodi meile     tuppa.Morsiklaaside taga oli veel kaks klaasi jogurtiga ning saiade all helbed



Check-out oli kl 12 ning nagu alati olime meie viimase hetkeni hotellitoas. Alla jõudsime 11:57. Jäime külastusega super-rahule, teenindusega samuti. Toas oli meil tasuta wifi ning ka teleka vaatamise võimalus.
Suur-suur aitäh Triinu Liisile, tänu kellele avanes meil võimalus veeta üks väike minipuhkus siinsamas Tallinnas. See on tõestus sellest, et alati polegi vaja kuhugi kaugele sõita, piisab ka siinsamas puhkamisest ning ikka võid end tunda kui välismaal ;)





Kallid-paid,
T.






Comments

Popular posts from this blog

Triin kokkab: pesto-juustupirukad

Täna tahan teiega jagada ühte jällegi ääretult kerget ja kiiret retsepti. Sobib täpselt selliseks puhuks kui näiteks külalised tulekul ja ei tea mida lauale panna või pole aega midagi eriti valmistada. Kui mina neid pirukaid esimest korda niisama proovimiseks tegin, olid need samal õhtul juba otsas. Ka teine kord tehes olid nad laual vaid üürikest aega.  Tõeliselt kerge ja mõnus amps, mida kiirelt haarata. Mida vaja läheb: - Lehttaigen (koguse võid ise valida) - Pesto  - Riivjuust  - Seemneid (soovi korral) (Riivjuustu võib ka lisamata jätta) Valmistamine 1. Võta lehttaigen sügavkülmast ja lase sulada, kuniks tainas mõnusalt pehme 2. Pane alusele natuke jahu ja rulli taigen nii laiaks kui kannatab (võib ka vähem rullida,  siis tulevad pirukad paksemad, aga neid tuleb vähem) 3. Kata rullitud taigen pestoga, raputa peale riivjuustu ja rulli taigen kokku (vaata pildilt)                       ...

Aastavahetus - traditsioonid ja kombed Eestist ja ka mujalt

Jõulupühad on nüüdseks peetud, praed söödud, kingid jagatud, kuid uus-aasta on veel tulemata. Kellelegi ei ole vist võõras lootus, et uuel aastal uue hooga või, et küll uus aasta tuleb parem. Olen kuulnud, et paljud inimesed annavad 00:00'i saabudes igasugu lubadusi, millest üritatakse siis uuel aastal kinni pidada. Kes püüab olla tublim, kes laseb asjadel kulgeda omasoodu. Mõtlesin siia kirja panna, milliseid traditsioone inimesed veel teevad ning võibolla keegi saab siit ka mingi näpunäite või huvitava idee, mida isegi proovida. Elu 1. Kui tahate alustada uut elu, süüdake vana-aasta õhtul õues lõke , millesse visake kõik vana, mida enam ei kasuta. Kui aga kodus selliseid asju ei leidu, kirjutage paberile kõik halb, millest vabaneda soovite ning visake tulle. Soovi korral võib lõkke ümber ka tantsida, laulda jne. Süüa ja juua rituaali ajal ei tohi! 2.  Selleks, et uuel aastal tagurpidi minekut ei tuleks, ei soovitata lauale panna krabisid, vähke ja homaare . ...

Triin kokkab: datli-kookospallid

Tegelikult mulle hullult meeldib küpsetada ja igasuguseid kooke ja pirukaid teha, aga ma pole varem sellepeale tulnud, et nendest siin ka juttu teha.  Mul oli täna hull magusaisu, aga ma ei tahtnud tavalist shokolaadi, vaid ma otsisin mingeid retsepte, mida oleks lihtne valmistada ning mis aitaksid selliste isude vastu. Nii ma leidsingi datli-kookospallid mis kusjuures on ka tervislikud. Vaja läheb: Datleid Kookoshelbeid Sidrunimahl + riivitud koor (soovi korral) (Mina oma retseptis seekord sidrunit ei kasutanud) Valmistamine: Kindlad kogused puuduvad. Nii palju kui datleid viitsid hakkida, nii palju pallikesi tuleb. Kusjuures, kuna nad on sellised kleepuvad, siis näiteks saumiksriga neid peenemaks teha eriti ei õnnestunud. Kui kodus on blender, siis võib sellega proovida. Paned kõik datlid sinna ja mikserdad kuniks nendest on tekkinud mass. Sidrunit võib lisada oma maitse järgi. Edasi teed nendest väiksed pallikesed ja lõpuks rullid kookoshelveste sees ja ongi valmis....