Skip to main content

1.september

Ma olen vist kõige kehvem blogipidaja. Olen siin taas kõik unarusse jätnud...

Olin trammis. Minu lähedal istus väike esimese klassi poiss oma isaga. Poiss: "Issi, kui sa aktusele kavatsed tulla, siis peaksid küll natuke viisakamad riided selga panema...Vähemalt kingad võiksid puhtaks teha" 
See tuli tal nii südamest, teinekord on väikeste laste ausus pisut naljakas, aga samas nad on nii tõetruud. Seekord küll asi nii hull ei olnud, aga lapsed on teinekord väga ausad! 

Kirjutan natuke siis oma 1.septembrist. Aasta tagasi võtsin ma vastu otsuse, et asutn Eesti Esimesse Erakosmeetikakooli, kusjuures see mõte tuli kaks nädalat enne kooli algust. Enne seda arvasin, et võtan aasta vabaks ja kogun mõtteid, mida edasi ja kuidas, aga läks teisiti.
1.septembril ei olnud meil aktust, vaid infotund, kus tutvustati kooli ja mis edasi juhtuma hakkab. Klassis oli jube ärev õhkkond, sest minu jaoks olid seal kõik võõrad ning mõni üksik minu grupist oli tulnud kooli koos sõbrannaga. Valitses täielik vaikus, kes omavahel midagi jutustas tegi seda väga-väga sosinal.
2.septembrist läks juba õppetöö lahti. Esimesed kaks nädalat valitses klassis puhkepauside ajal täielik vaikus ja mina jäin KAKS KORDA oma pinginaabrist ilma! Esimesed päevad koolis ma sõin klassis, kuna nii tundus kindlam, sest ma ei teadnud mitte kedagi ja pidasin paremaks üksi kiiresti oma toit nahka pista (rumal olin). Mäletan  nii hästi, kui tuli kätte esimene kord minna kööginurka. Ma ei mäletagi kas see oli peale esimest nädalat koolis või natuke varem, igatahes läksin paari grupiõega kaasa, spontaanselt, kuna keegi läks, läksin ka. Seal aga istusid tüdrukud, kes olid koolis olnud juba kauem, kes aasta, kes rohkem. (meil sõltub õpingu pikkus sellest, kas oled päevaõpe, kaugõpe või õhtuõpe)
Kui nad meid seal esimest korda nägid, tulid neil ette sellised pisut vihased ja üleolevad näod, et noh mis uustulnukad me nüüd oleme ja pressime nende alasse sisse. Ilmselt oli see vaid esmamulje ning tihti see ei pea paika, sest nüüdseks saame juba kõik omvahel läbi ja need grupid just lõpetasid kah.

Miks ma seda kirjutan? 

Eile, kui oli 1.september, olin mina valveõpilane ja korrapidaja ning pidin uusi õpilasi vastu võtma ning neid õigesse klassi, infotundi juhtama. Mulle tuli kohe meelde minu esimene kogemus koolis, vanade olijate keskel ning üritasin ise olla seevastu just tore ja abistav, et nad ei tunneks ennast halvasti, et tulid ennast seal koolis harima. Tegelikult on endal natuke hea tunne ka, et mina juba oskan ja nendel on see teekond kõik alles alguses ja, et neil pole aimugi mis neid edaspidi ees ootab... Saab põnev olema :)

Koolis on vahepeal niimõndagi juhtunud, kuid kõike siia kirja panna ei jõua. Endal on üsna hea tunne, kui mõtlen sellepeale, et lõpp on lähedal. Vaid 4 kuud praktikat veel, novembrist hakkavad küll juba arvestused pihta, kuid nende vahel ilmselt meil veel kliendipraktika jätkub. Uuel aastal peame me kuu aega mentorlust tegema ning selle lõppedes juba eksamid, lõputöö kaitsmine ja lõpuks loodetavasti ka lõpetamine... Ei jõua ära oodata! :)



Kallid-paid,
T


Comments

Popular posts from this blog

Triin kokkab: pesto-juustupirukad

Täna tahan teiega jagada ühte jällegi ääretult kerget ja kiiret retsepti. Sobib täpselt selliseks puhuks kui näiteks külalised tulekul ja ei tea mida lauale panna või pole aega midagi eriti valmistada. Kui mina neid pirukaid esimest korda niisama proovimiseks tegin, olid need samal õhtul juba otsas. Ka teine kord tehes olid nad laual vaid üürikest aega.  Tõeliselt kerge ja mõnus amps, mida kiirelt haarata. Mida vaja läheb: - Lehttaigen (koguse võid ise valida) - Pesto  - Riivjuust  - Seemneid (soovi korral) (Riivjuustu võib ka lisamata jätta) Valmistamine 1. Võta lehttaigen sügavkülmast ja lase sulada, kuniks tainas mõnusalt pehme 2. Pane alusele natuke jahu ja rulli taigen nii laiaks kui kannatab (võib ka vähem rullida,  siis tulevad pirukad paksemad, aga neid tuleb vähem) 3. Kata rullitud taigen pestoga, raputa peale riivjuustu ja rulli taigen kokku (vaata pildilt)                       ...

Aastavahetus - traditsioonid ja kombed Eestist ja ka mujalt

Jõulupühad on nüüdseks peetud, praed söödud, kingid jagatud, kuid uus-aasta on veel tulemata. Kellelegi ei ole vist võõras lootus, et uuel aastal uue hooga või, et küll uus aasta tuleb parem. Olen kuulnud, et paljud inimesed annavad 00:00'i saabudes igasugu lubadusi, millest üritatakse siis uuel aastal kinni pidada. Kes püüab olla tublim, kes laseb asjadel kulgeda omasoodu. Mõtlesin siia kirja panna, milliseid traditsioone inimesed veel teevad ning võibolla keegi saab siit ka mingi näpunäite või huvitava idee, mida isegi proovida. Elu 1. Kui tahate alustada uut elu, süüdake vana-aasta õhtul õues lõke , millesse visake kõik vana, mida enam ei kasuta. Kui aga kodus selliseid asju ei leidu, kirjutage paberile kõik halb, millest vabaneda soovite ning visake tulle. Soovi korral võib lõkke ümber ka tantsida, laulda jne. Süüa ja juua rituaali ajal ei tohi! 2.  Selleks, et uuel aastal tagurpidi minekut ei tuleks, ei soovitata lauale panna krabisid, vähke ja homaare . ...

Triin kokkab: datli-kookospallid

Tegelikult mulle hullult meeldib küpsetada ja igasuguseid kooke ja pirukaid teha, aga ma pole varem sellepeale tulnud, et nendest siin ka juttu teha.  Mul oli täna hull magusaisu, aga ma ei tahtnud tavalist shokolaadi, vaid ma otsisin mingeid retsepte, mida oleks lihtne valmistada ning mis aitaksid selliste isude vastu. Nii ma leidsingi datli-kookospallid mis kusjuures on ka tervislikud. Vaja läheb: Datleid Kookoshelbeid Sidrunimahl + riivitud koor (soovi korral) (Mina oma retseptis seekord sidrunit ei kasutanud) Valmistamine: Kindlad kogused puuduvad. Nii palju kui datleid viitsid hakkida, nii palju pallikesi tuleb. Kusjuures, kuna nad on sellised kleepuvad, siis näiteks saumiksriga neid peenemaks teha eriti ei õnnestunud. Kui kodus on blender, siis võib sellega proovida. Paned kõik datlid sinna ja mikserdad kuniks nendest on tekkinud mass. Sidrunit võib lisada oma maitse järgi. Edasi teed nendest väiksed pallikesed ja lõpuks rullid kookoshelveste sees ja ongi valmis....